mysig morgon.

Ja hallå på er.
går då släppte vi in Alice till Kalle och Maggie och det gick jättebra. :D




Men imorse när jag vaknade så gick jag på toa och sen ropade pappa på mig,
för alla hästarna låg ner ålltså, Kalle, Maggie och Alice. Men så när jag kom
ut då låg bara Maggie ner. Och pappa hade med sig päron så vi gick
försiktigt fram till Maggie och hon låg kvar och så gav vi henne päronen och
gosade lite. Och hon bara låg kvar och mös.! Jättegulligt men sen kom
Kalle och vallade upp henne och sen gick hon efter mig, och ville troligtvis
ha mera päron :D Men gulligt ändå ♥

Kram Johanna ♥♥




dom 2 första ridturerna på Maggie :)

Ja, nu har ju Maggi kommit hem och jag har ridit henne 2 gånger. 1 gång i skogen o 1 gång i paddocken. Och det har gått jättebra båda gångerna. Och ute bara hon gick och hade ätte fin framåtbjudning men hon var lite rädd för 2 brunnar som var i diket men annars så var det inget. :) Och 2a gången då jag red henne i paddocken var hon också jättefin. Och hon flyttar sig jättefint för skänklarna åt båda hållen,  :D Så det går jättebra med henne.

Men imorgon kommer hovslageren och verkar alla hästarna och efter som Maggie har tappat en baksko så ska hovslageren få kolla på henne och troligen ta av andra skon med då hon har gått bara skodd fram och barfota bak innan. Men vi får se hur det går ;)

Och Jag ska också börja rida Alice snart med då hon har haft sommarvila i några veckor. Så då blir det fullt upp! ♥









Kram Johanna♥




Godmorgon!

Ja idag då ska jag rida första ridturen hemma på Maggie

och Ida ska rida med på Kalle. Tror att vi kommer rida

lite i skogen med dom. Och vi får hoppas att det går bra! :D

Men jag kommer blogga sen ikväll och berätta hur det gick :D



Kram Johanna♥

Igår.

Yes igår då var mamma, pappa , jag , Ida och Anna i Fjärås och hämtade Maggie. Och det gick jättebra! Och hon är helt grym som 5åring måste jag bara säga. Hon bara gick på en helt främmande transport utan problem, lixom bara klev på, tycker att det är helt otroligt.  :D Alice hade inte gjort det kan jag säga....! Transportfärden gick också jättebra och vi stannade på några ställen och kollade till henne och hon hade det bra :) här är lite bilder från transporten.





Men sen då när vi kom gick det också jättebra vi släppte henne i en egen hage. och så var dom andra hästarna i hagen på andra sidan vägen. Vi gick ut och gav henne lite morötter också och det gilla hon :D Och shettisarna, Kalle o Juzin som var på andra sidan vägen tyckte att hon var väldigt väldigt intressant!







Och hon betade och var lugn och sen på kvällen då gick jag upp till Ida och var lite med henne. Och så plötsligt ringde mamma till Ida och sa att Maggie hade varit väldigt orolig på kvällen och frågade om vi kanske skulle släppa in Kalle hos henne? Så vi sprang ner och så tog Ida ut Kalle och in i Maggies hage :) Och Kalle började hingsta sig o sparka med frambenen och Maggi skriiiia som ett sto (väldigt högt!) och så sparkade hon och bocka och stegra men hon typ hoppade när hon sparka så hon studsa typ bara. xD Så det gick väldigt bra faktiskt! ;) Men sen efter att dom hade hälsat så blev dom jättebra vänner och nu går dom i samma hage och det går jättebra. :D

Kram Johanna ♥

hejsan :)

Har varit ganska dålig update här men jag har varit på lite semester. :D I onsdags var jag ju på sommarfest hos Sara och Nathalie, var trevligt. Och sen på torsdagen åkte jag och familjen ut med båten och sen när vi kom hem igen åkte vi till marstrand med husvagnen och så åkte Ida med. Var jättekul :) Och så kom vi hem igår och då målade vi i stallet. Och vi ska måla i stallet idag med.



Imorgon åker vi och hämtar Maggie May♥

Ha en bra lördag kram Johanna!! ♥


Maggie May ♥

Yes nu börjar det närma sig söndag..... :)

Ni som läser detta har antagligen ingen aning om vad jag pratar om. Men det är så att jag, mamma och Anna har varit i fjärrås 2 gånger nu. För det är så att det är en d-ponny där som heter Maggie May som vi ska hämta på söndag! Och så ska jag få låna den i ungefär 2 år. Så det kommer bli en liten nystart för mig. Hon är en Connemara ponny och hon är bara 5 år och underbart gullig♥ och jag hoppas verkligen att hon kommer trivas här och bli vän med alla våra hästar! Och Alice ska jag också fortfarande ha kvar då alltså.!

Så nu vet ni det också. :D och här kommer 2 bilder på henne♥





Kram Johanna ♥

onsdag!

Ja som jag sa igår då så är det mycket som händer idag....! och jag har inte fel....

Här är en lista över allt som jag SKA göra idag.

1. Blogga o kolla facebook.
2. äta frukost.
3. duscha.
4. klä på mig, fixa hår o smink.
5. Gå ut till bussen runt 13 tiden.
6. åka ner med bussen till Mirela.
7. Gå från bussen till Mirelas hus och sen gå ner till färjan.
8. Gå på bussen i kålhättan, åka till Std och fixa present.
8. åka hem igen, buss , färja , gå...
10. äta middag.
11. Byta om o fixa till sig lite. (smik o hår)
12. Åka till Sara o Nathalies sommarfest kl. 18:30.

Så nu får jag gå ner och få i mig lite frukost :D

ha de bra så länge :)

Kram Johanna♥

Godmorgon :)

Ja idag vaknade jag halv 9, och sen kunde jag inte somna om.... klädde på mig och så gick jag och satte mig vid datorn :) Men igår då målade jag och Ida boxväggarna i stallet. Och någon dag ska vi måla väggarna med Vit och Grå färg :) Men idag då ska vi bara borsta bort lite smuts väggarna och greja lite. Sen kommer Ida Hasselgren till mig och så ska vi rida lite :) Imorgon har jag mycket som händer....! ♥



/johanna mårtensson♥

lite bilder från ridlägrets avslutningshoppning :)

Yes och det var ju då en maskerad så Idag och Kalle var Troll och jag var cowboy och Alice var ju då självklart min häst :D Både jag och Ida var felfria på banan. Och Olivia var med och tog lite kort! ♥





















Puss o Krma Johanna♥♥





Tävlingen i tisdags :)

Ja som jag hoppas att ni vet så var ju jag med Anna Och Mimmi på Pay´n Jump på orustridklubb i tosdags (den 12e Juli) och jag hoppade 2 klasser en 60cm och en 70cm klass. Och Olivia min kusin var med och tog lite kort på Mig och Alice. :D Men ni kanske vill veta hur det gick också. ?

Hursomhelt så gick framhoppningen så bra som den ska gå. Alice hoppade allt och var jättefin och mitt självförtroende höjdes lite iaf och jag fick lite hopp om att det skulle gå så bra på banan också. :)

Men sen då när jag kom in på banan då blev Alice lite "rädd" för ena hörnet när jag skulle göra en volt. (hon ser sina spöken ibland)Så hon blev helt förstelnad och hon ville INTE gå framåt eller något sånt så jag fick låta henne titta lite, och startsignalen kom..... men sen då gick hon äntligen fram åtminstone och jag fick henne i galopp :D. Och vi började hoppa banan. Hon stanade lite på några hinder och kollade på skuggor och massa skit. Men vi tog det lugnt och fint och kom igenom banan. Och sen då i andra klassen då var det likadant även fast jag hade dubbelt så mycket skänkel och vilja... Men jag får inte glömma bort en sak och det är att hon är ett STO MED EGEN VILJA !! Så jag var nöjd och glad ändå. :D Och Både Alice och jag tyckte att det var roligt och det är ju det viktigaste ♥

















Kram Johanna ♥





hemma igen ♥ I love it!

Hejsan.
Idag då kom jag och familjen hem från Ed. Och vi har
haft det jättebra. Haft trevligt, badat, tagit de lugnt. Ja
bara njutigt. Och det har varit jättefint väder och sen när
vi kom hem så regnade det -.-'. Så typiskt... Man ajja de
är la mysigt med lite regn. Imorgon då ska iaf jag och
Ida Ohlsson (som äger Kalle) Måla i stallet hela dagen. :)
Kommer bli fint efteråt hoppas vi på. !
Men nu kommer nog mamma och pappa snart hem från
affären och då ska vi äta middag. ♥





Bild på mig och Ida från ridlägeravslutningen. Då det var maskerad
och jag var cowboy och Ida Var troll!

/Johanna♥



dålig update.

Hejsan.
Jag vet att det har varit ganska dålig update denna veckan men det är för att i tisdags då var jag på tävling hela dagen. Och sen på onsdagmorgonen då fick jag gå upp vi halv 7 för jag skulle åka med mamma till tjörn. För jag skulle till Mimmi :) Och då på dagen vi 12 tiden då åkte vi mot Mellerud, Där vi var på camping tills igår (torsdag). Det var jätteroligt där. Och sen idag då ska jag åka till Ed med familjen och husvagnen. Och vi ska vara där tills Söndag. Så denna helgen får det bli lite tidsinställt här på bloggen. Men nästa vecka får la updateringen här på bloggen bli lite bättre igen :D



Och lilla Alice är nu då på sommarbetet i skogen med Kalle fjording och Bambe gammel travare. ;) Där hon bara ska ta det lungt och känna att hon är en ponny/häst! ♥

/Mårtensson♥

Alice på tävling.

Hej. Idag då när jag är på tjörn hela dagen så har jag inte så stor möjlighet att blogga så det kommer ett tidinställt :)
Ni vet ju att jag har tävlat lite med Alice i år,. Så jag tänte skriva lite om hur Alice har varit på tävlingarna och hur det har gått.

Den första tävlingen som vi var med på detta året det var påskhoppet som var på Holmegård (privatbyggnaden brevid stenungsundshoppryttarförening) den 24 april. Det var då en Pay´n Jump. Hur som helst så gick framridningen jätte bra och allt runt om kring gick också bra. Jag skulle då hoppa 60cm och 70cm. I 60cm klassen då fick jag 3 stopp på ett hinder, men dom var jätte snälla och hjälpte mig så jag kom över det. och sen när jag kom över det då fick jag 1 stopp på ett annat hinder. Och sen i 70cm klassen då fick jag bara 1 stopp. Så det var den tävlingen Och jag var faktiskt väldigt nöjd :)

Och sen den andra tävlingen som var den 25 April på StoraHögas ridklubb. Som var en Clearround. Då gick ganska bra fast Alice var lite jobbig på framridningen (som det var jättevarmt på så man dog nästan av värmeslag!!) då hon gick på sidan av hindren någon gång eller så. Fast sen hoppade hon jättefint iaf :) Men sen var det min tur på banan då jag också hoppade en 60klass först, Men då gick det ganska bra fast jag fick 2stopp. och sen i andra klassen då jag hoppade 70 cm. Då fick jag också ett stopp men då var det mitt fel att hon stannade...

Den 3e tävlingen som jag har varit med på detta året var på Tjörnsridklubb, På tjörnhoppet den 5 Juni. Då var jag tvungen att hoppa 75cm och 80 cm. Och på den tävlingen gick det ganska dåligt på för jag var nervös :/ Och Alice blev ju osäker då. Så på framridningen gick det jätte dåligt hon gick på sidan och tyckte inte alls att det var kul. Men sen då första starten (75cm) då kom jag över 1an och sen på 2an då vägrade vi ut oss. Sen byggde dom om banan och på fram hoppningen till 80cm då gick det bara jättedåligt. Sen när jag hoppade 80 banan då hoppade hon 1an och 2an men sen vägrade hon ut sig på 3an. Så det gick ganska dåligt då. JA!

Så som ni förstår så är Alice helt olika från gång till gång och så har det alltid varit. Så som ni förstår då så har jag inga höga förväntningar idag. Men det kanske är ett + att det är på hemmaklubben iaf.Jag får se det :D ♥









/Johanna♥





Måndag morgon o jag bloggar :)

Hejsan.
Igår då var jag mammi och pappi på torp och shoppa lite blev fina kläder och såklart lite på hööks med till hästarna!

Men Idag då ska jag nu på förmiddan sommarjobba lite genom att vara barnvakt till min lilla kusin Kalle. Och sen när han har åkt hem igen då ska jag: packa grejor till tävlingen och rida Alice. Och sen gå in och duscha för att sen på kvällen åka på kalas till min andra kusin Oliver som fyller 15 år!! :D♥

Och sen nästa dag upp tidigt för att jag och Alice ska åka till Mimmi på tjörn. Då ska vi alltså vara där hela dagen och sen åka till tävlingen med Mimmi och ponny som hon ska ha, Enya ♥



/ Johanna♥

underbar dag :D

Hello.
Nu har jag kommit hem från att ha varit ute med båten, käkat go
mat och jobbat lite på solbrännan med familjen 8D Var underbart
härligt att få komma ut lite och bara chilla och bada.

Men på tisdag då ska jag med Mimmi och Anna till orustridklubb där
det är en Pay´n Jump. Ska hoppa 60 & 70cm med Alice. Så bara för
att förbereda mig själv lite så ska jag hoppa Alice ikväll i paddocken ;)

här är lite bilder från båtfärden ;)





Kram Johanna♥


Godmorgon ♥

Igår provade jag att rida Alice med repgrimman
och det gick jättebra! Idag ska jag nog rida lite
typdressyr/markarbete/lösgörande. Och så ska
jag försöka hinna med att köra en liten sväng
med shettisarna med ;)

Jag ska nog ta lite kort på hästarna idag med som
kanske kommer upp här på bloggen imorgon eller
ikväll ♥



Kollar igenom lite bilder på datorn och hittar denna härliga
bilden på Alice när hon har sina Rosa/Serisa boots på sig.



/Mårtensson♥



Tröttis...

Idag är jag verkligen jättetrött kan det kanske bero på.... ridläger måndag-fredag sen High Chaparral Fredag-Söndag och sen nästa veckan vara med kompis Måndag-Onsdag och sen på Onsdag åka till Fjärås med Mamma och Anna? .....Kanske kan bero på det JA.! Fast jag skulle ju inte tacka nej till något av det där :)

Hursomhelst så har jag iaf vaknat nu och sitter lite vid datorn. Snart ska jag gå ut och rida Alice. Ska prova något nytt, att rida henne barbacka, i repgrimman med mina nya click on tyglar i tyg/nylon som mamma köpte till mig på High Chaparral :) Får se hur det går med den saken... Fast som jag och Anna har kommit på så hoppar faktiskt Alice mycket bättre utan sadeln.





Lite trött hon med på den här bilden..?

Kram Johanna♥

RSS 2.0